Párszor még lesz sonka és bor...
Ma itthon sült kacsamájjal, itthon termett újhagymával és sajnos nem itthon termelt tokaji szamorodnival kezdtem.
A szamorodni felejthető volt...
A folytatás a múltkorról maradt 2007-es Teleki villányi cabarnet sauvignon, lidl fekete erdei sonka és Privát hús házisonka.
A bor kicsit jellegtelen, karaktertelen, kicsit savas, a tipikus villányi jelleget annyira magában nem hordozó bor, ennek ellenére az árához képest elfogadható (1000Ft körül) inkább étkezésekhez való kisérőbor.
Jó vendégségbe vivő bor, mert ismert, fogyasztható, ismeretek nélkül az ára nem belőhető :)
Nézzük mit írnak róla: jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor. Összetett illatjegyeiben jól felfedezhető a paprika, szilva és az erdei szeder.
Fene tudja, most hogy tudom mit kéne érezenem, mégsem érzem.
A sava elnyomja a részleteket, hogy van-e benne paprika és szeder azt nem érzem.
A színe az tényleg mély, de a mélyrubin nem jut eszembe, sőt semmi nem jut az eszembe, jellegtelen a színe is.
A sonkák: a lidl-ös feketerdei sonka mindig hozza a szintet, jó minőség, semmi kiemelkedő, finom füstös sonka, a Privát sonka is hasonló, sajnos itt a pontos összetevőket nem ismerem, de ez is elvileg egy hagyományos parasztsonka, kicsit éretlen, de jelenleg az itt kapható sonkák között a legjobb.
Majd megkérdezzük a húsossrácot... :)