HTML

borblog

Borok meg minden

Friss topikok

  • vidékitapló: Badacsony és a többi fos vidék is a magyar átbaszós vidék közé tartoznak. Badacsony jó hely, de ne... (2012.08.06. 20:17) Borvidékek
  • vidékitapló: Dugni nem fogtok itt ugye? VArgától csak Aranymetszést, mert a többi bora ultraszar. Alkesz telepi... (2012.08.06. 20:12) Irsai Olivér
  • pKatt: Nem eppen a merlot-hoz komment, de megjegyeznem, hogy Demeter Csaba teszi tiszteletet Egerbol, jov... (2010.12.19. 16:37) Szekszárdi merlot
  • mangorlo: em most vettem 450 ert tescoban voros cuveet, hat ez valami alom. holnap felvasarlom az egeszet (2009.12.16. 23:55) 1000Ft alatt
  • askthemeatguy: Palinkasjoreggelt! jol van jol tetted hogy ittal beloluk. meg jo h csinaltad a blogot majd ezutan... (2009.04.21. 07:12) Maradékok

Linkblog

sonka és bor ismét...

2009.04.27. 22:07 pjotr007

Párszor még lesz sonka és bor...

Ma itthon sült kacsamájjal, itthon termett újhagymával és sajnos nem itthon termelt tokaji szamorodnival kezdtem.
A szamorodni felejthető volt...

A folytatás a múltkorról maradt 2007-es Teleki villányi cabarnet sauvignon, lidl fekete erdei sonka és Privát hús házisonka.

A bor kicsit jellegtelen, karaktertelen, kicsit savas, a tipikus villányi jelleget annyira magában nem hordozó bor, ennek ellenére az árához képest elfogadható (1000Ft körül) inkább étkezésekhez való kisérőbor.
Jó vendégségbe vivő bor, mert ismert, fogyasztható, ismeretek nélkül az ára nem belőhető :)
Nézzük mit írnak róla: jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor. Összetett illatjegyeiben jól felfedezhető a paprika, szilva és az erdei szeder.

Fene tudja, most hogy tudom mit kéne érezenem, mégsem érzem.
A sava elnyomja a részleteket, hogy van-e benne paprika és szeder azt nem érzem.
A színe az tényleg mély, de a mélyrubin nem jut eszembe, sőt semmi nem jut az eszembe, jellegtelen a színe is.

A sonkák: a lidl-ös feketerdei sonka mindig hozza a szintet, jó minőség, semmi kiemelkedő, finom füstös sonka, a Privát sonka is hasonló, sajnos itt a pontos összetevőket nem ismerem, de ez is elvileg egy hagyományos parasztsonka, kicsit éretlen, de jelenleg az itt kapható sonkák között a legjobb.
Majd megkérdezzük a húsossrácot... :)



 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borblog.blog.hu/api/trackback/id/tr191090390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása