Ma két tétel van előttem, korábbi "maradékok" szóval még lehet, hogy előkerül egy harmadik üveg is.
Az első bor Viniqum selection a Szalontai-Bartholy pincészetből, egy 2007-es Villányi vörös cuvée, az ajánlásuk alapján magyaros, fűszeres fogásokhoz illik.
Most szerintem is telitalálat a címke ajánlása, mert az elolvasása nélkül is ez jutott eszembe róla.
Tegnap egy erős, fűszeres kolbászhoz ittam belőle és amíg önmagában túlságosan nyers, gyümölcsös volt, addig az erős fűszeres kolbásszal nagyon jól kiegészítették egymást.
A másik bor egy 2006-os Liszt szekszárdi kékfrankos, ami meglepetés volt számomra, mert a szekszárdi borokat korábban valami miatt nem fogyasztottam.
Ez egy nagyon sötét, átláthatatlan, de nagyon szép színű bor, de egy finom, semleges, letisztult bor ami az előzővel ellentétben nagyon jó kis bor, ha az ember le akar ülni egy kicsit borozgatni, nem egy könnyű nyáresti bor de jól el lehet üldögélni mellette, jól menne valami zsírosabb szalonnához, sonkához.
Még biztos belekerül a kosaramba.