Ma ismét kóstolás lesz két bor, két sonka, négy felvágott és egy camambert egyenesen Franciaországból.
Utóbbinak annyira erős íze van, hogy a kóstolást még 10 perc múlva is érzem a számban.
Nagy bánatom, hogy felénk se sajtból, se sonkából nincs választék, a mai sonkák közül az egyik egy feketeerdei sonka a másik pedig serrano.
A borok meg ahogy látszik egy szekszárdi cabernet franc a Baranyavölgyi Dűlőről (felbuzdulva a tegnapi szekszárdi boron) és egy Teleki cabernet sauvignon.
A Teleki borokat annyira nem szeretem, szerintem túlárazottak, de most mindkét bor az 1000Ft körüli kategóriából való.
Egy ízorgia…. nem is tudok a borokról írni, ami mindent ural az a francia camambert, remélem sikerül megmenteni a család elől, mert nem hiszem, hogy tudnák értékelni.
Mindkét bor erős, de mégis semleges jól illik az ételekhez, a szekszárdi jobban ízlik, lehet, hogy most a szekszárdi borokat kóstolom végig?
Pontos leírás holnap, mert azért marad mindkettőből rendesen.
Az egyetlen baj, hogy elkapkodtam, az egész „menü” végigízleléséhez kéne több óra, én most hirtelen végigrohantam az egészen, mert nem bírtam ellenállni.