HTML

borblog

Borok meg minden

Friss topikok

  • vidékitapló: Badacsony és a többi fos vidék is a magyar átbaszós vidék közé tartoznak. Badacsony jó hely, de ne... (2012.08.06. 20:17) Borvidékek
  • vidékitapló: Dugni nem fogtok itt ugye? VArgától csak Aranymetszést, mert a többi bora ultraszar. Alkesz telepi... (2012.08.06. 20:12) Irsai Olivér
  • pKatt: Nem eppen a merlot-hoz komment, de megjegyeznem, hogy Demeter Csaba teszi tiszteletet Egerbol, jov... (2010.12.19. 16:37) Szekszárdi merlot
  • mangorlo: em most vettem 450 ert tescoban voros cuveet, hat ez valami alom. holnap felvasarlom az egeszet (2009.12.16. 23:55) 1000Ft alatt
  • askthemeatguy: Palinkasjoreggelt! jol van jol tetted hogy ittal beloluk. meg jo h csinaltad a blogot majd ezutan... (2009.04.21. 07:12) Maradékok

Linkblog

Maradékok

2009.04.20. 20:37 pjotr007

Ma két tétel van előttem, korábbi "maradékok" szóval még lehet, hogy előkerül egy harmadik üveg is.

Az első bor Viniqum selection a Szalontai-Bartholy pincészetből, egy 2007-es Villányi vörös cuvée, az ajánlásuk alapján magyaros, fűszeres fogásokhoz illik.
Most szerintem is telitalálat a címke ajánlása, mert az elolvasása nélkül is ez jutott eszembe róla.
Tegnap egy erős, fűszeres kolbászhoz ittam belőle és amíg önmagában túlságosan nyers, gyümölcsös volt, addig az erős fűszeres kolbásszal nagyon jól kiegészítették egymást.

 

A másik bor egy 2006-os Liszt szekszárdi kékfrankos, ami meglepetés volt számomra, mert a szekszárdi borokat korábban valami miatt nem fogyasztottam.
Ez egy nagyon sötét, átláthatatlan, de nagyon szép színű bor, de egy finom, semleges, letisztult bor ami az előzővel ellentétben nagyon jó kis bor, ha az ember le akar ülni egy kicsit borozgatni, nem egy könnyű nyáresti bor de jól el lehet üldögélni mellette, jól menne valami zsírosabb szalonnához, sonkához.
Még biztos belekerül a kosaramba.


 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borblog.blog.hu/api/trackback/id/tr991076770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

askthemeatguy 2009.04.21. 07:12:23

Palinkasjoreggelt!

jol van jol tetted hogy ittal beloluk.
meg jo h csinaltad a blogot majd ezutan en is beirom h mit ittunk.
en tegnap palinkaztam kicsit de szigoruan csak gyogyito jelleggel, faj a torkom.

most indulok kezdem a napot.
R
süti beállítások módosítása